Zmarł dr Ryszard Gokieli
6 postów z 6, Strona 1 z 1
-
-
Szanowni Państwo!
W związku ze śmiercią dr Ryszarda Gokielego Rada Portalu podjęła decyzję
o skopiowaniu na serwer Wydziału całości materiałów dostępnych na stronie http://www.fuw.edu.pl/~gokieli/rok/ założonej i prowadzonej przez Zmarłego. Powodem tej decyzji jest chęć uchronienia przed utratą zgromadzonych tam dokumentów. W czasie jesiennych prace nad Portalem w menu umieszczony zostanie odnośnik
do tej strony. Chętnie umieścimy na stronie Portalu także odnośniki do innych istniejących stron absolwentów. Proszę o przysyłanie adresów.
Jednocześnie chciałabym zaproponować Państwu, stworzenie na serwerze Wydziału
i udostępnianie gronu adeptów elektronicznego archiwum wszelkiego rodzaju pamiątek dotyczących życia studenckiego, wydarzeń naukowych i społecznych związanych
z Wydziałem. Proszę o przysyłanie skanów zdjęć i dokumentów z ich opisem na mój adres e-mail (mnurek@igf.fuw.edu.pl). Jeżeli ktoś z Państwa nie ma możliwości skanowania we własnym zakresie proszę przysłać lub przynieść dokumenty
do Instytutu Geofizyki (Instytut Geofizyki UW, 02-093 Warszawa, ul. Pasteura 7, Małgorzata Nurek-Malinowska, pok. 401).
Z poważaniem,
Małgosia12 sierpnia 2011, 12:25Edytowany: 12 sierpnia 2011, 12:30 -
-
Mój adres: www.fuw.edu.pl/~wjast
Powyższy adres został ostatnio zablokowany bo moja praca doktorska z Teorii Względności, w której dowodzę, że wszechświat się nie rozszerza jest pracą nieoficjalną. Prof. Józef M. Namysłowski, promotor mojej pracy, jest zdania, w przciwieństwie do swojego szefa zakładu odmawiającego zgody na tą pracę uważa, że będąc tylko mgr. inż. elektronikiem, co prawda też laureatem olimpiad fizycznaj i matematycznej, jestem w stanie udowodnić tezę mojej pracy, że wszechświat się nie rozszerza. Dlatgo jestem tylko doktorantem nieoficjalnym bez prawa używania serwera Wydziału Fizyki UW.
Pliki pod powyższym adresem dotyczą mojej pracy i jeżeli nie mogę korzystać z tego adresu (bo jest zablokowany) to czy mógłbym te pliki przenieść, a jezeli tak to gdzie i jak? Innego stałego adresu nie mam. Na razie moj plik dowodzący, że wszechświat się nie rozszerza trzymam gościnnie w serverze conservapedia.com pod hasłem "Essay:Hubble redshift in Einstein's universe" (komentarze na talk page tego essayu, będą mile widziane, jako początek dyskusji na temat chybinego pomysłu z lat 30-tych zeszłego stulecia o rozszerzającym się wszechświecie).4 września 2011, 02:14Edytowany: 6 września 2011, 09:57 -
Włodzimierz Jastrzębski napisał:
Na portalowym serwerze poza plikami portalu przechowywane są w jedynie kopie stron roczników absolwentów, nie zaś pojedynczych osób.
(...) czy mógłbym te pliki przenieść, a jezeli tak to gdzie i jak?
Ponieważ nic nie wskazuje na to, by ten stan rzeczy miał się zmienić, musi Pan znaleźć jakiś zewnętrzny hosting (płatny lub darmowy), gdzie mogłyby zostać umieszczone pliki.6 września 2011, 11:42Edytowany: 6 września 2011, 11:43 -
Uzupełniając i rozszerzając odpowiedź Mateusza przypominam, że portal Adepci FUW nie jest i nie będzie platformą do publkowania jakichkolwiek prac naukowych. Znajdą natomiast w nim miejsce wspomnienia / eseje dotyczące historii Wydzialu i ludzi z nim związanych.7 września 2011, 19:33
student Wydziału Fizyki UW w latach 1964 - 1969,
wieloletni pracownik IPJ